Confetty is een verzamelnaam voor verschillende kleurrijke typetjes

 Confetti is een feestversiering die het meest voorkomt in de vorm van papiersnippers die over de feestgangers wordt uitgestrooid, alhoewel het ook van zijde, plastic en folie kan zijn gemaakt. Het wordt vaak op kinderfeestjes en bij carnaval gebruikt.

Het gebruik van confetti is voor het eerst beschreven in Parijs in 1891, bij "Casino de Paris". De confetti die hier werd gebruikt, bestond uit handmatig in stukjes geknipte oude feestversieringen. Ook voor 1891 werd een grotere vorm van confetti gebruikt bij Amerikaanse parades, de zogeheten 'ticker-tape parades', hierbij werd gebruikgemaakt van de smalle papierstroken afkomstig van telegrafieapparatuur uit de beurshandel

De confetti die tegenwoordig aangeschaft kan worden is een restproduct van het perforeren van papier, echter zijn er ook bedrijven die zich hierin specialiseren en confetti in allerlei verschillende vormen produceren. Het zelf maken van eigen confetti is zeer eenvoudig met behulp van een perforator en gekleurd papier of karton.

bron Wikipedia